Pasta Carbonara
- 2 pers.
- 300 g spagetti
- 150 g bacon, färdigtärnad
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 ägg
- 0,5 dl grädde
- 100 g riven parmesan
- persilja till garnering
Sätt på plattan med pastavattnet. Stek baconet, låt sedan det ligga på en tallrik med hushållspapper för att det mesta av fettet ska rinna av. Stek sedan den gula löken och vitlöken. Blanda ägg, grädde och parmesan i en skål. Koka pastan. Slå av vattnet från pastan, häll tillbaka i kastrullen, tillsätt bacon och lök och sen äggblandningen. Blanda och krydda med salt och peppar. Servera på ett djupt fat och garnera med hackad persilja. Jag brukar servera carbonara med ruccola sallad och körbärstomater. Smaklig måltid! (Observera att receptet är till 2 personer.)
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar